Az MLM üzlet legfontosabb szabálya a következő: Ne te döntsd el más helyett hogy érdekli-e az üzlet! Mivel a mi esetünkben egy fogyasztói hálózatról beszélünk, kiegészíthetjük azzal, hogy ne te döntsd el más helyett hogy érdekli-e a termék.

Miért ez a legfontosabb szabály? Mert hajlamosak vagyunk előre eldönteni egy ismerősünkről, hogy őt biztosan nem érdekli. Már előre tudni véljük, hogy ő nem engedheti meg magának, ő nem foglalkozik ilyenekkel, őt úgy se lehet meggyőzni, stb. Ugye veled is előfordult már hasonló?

Ne fogalmazz meg helyette kifogásokat! Neked nem lehet az a célod, hogy bárkit meggyőzz a saját igazadról. Nagyon kevesen szeretik, ha megpróbálják nekik bebizonyítani, hogy rosszul látnak valamit. A cél, hogy tájékoztatást adj.

Tehát a lényeg: mindenkinek, akivel csak lehetőséged van beszélgetni, mondd el a saját terméktapasztalatodat, hogy mi tetszik neked ebben az üzletben. Ne nyomulj, ne akarj eladni! Saját magadról beszélj, tájékoztass! Mindenkinek vannak szokásai; reggelente nem felejtünk el fogat mosni, ganodermás kávét inni, stb. Tedd szokásoddá, hogy a terméktapasztalatodról beszélsz! Azt tapasztaltam, hogy munkatársak, akik ebből az üzletből szeretnének sikeresek lenni, óriási kapcsolati hálón ülnek és egyszerűen elfelejtik megszólítani a kapcsolataik jelentős részét a termékkel, üzlettel.

Tedd fel magadnak minden este az üzleti sikered szempontjából a legfontosabb kérdést: Hány embernek mutattam meg ma a terméket, üzletet? Váljon ez szokásoddá és meglátod, milyen jelentős változás következik be az eredményeiben! Természetesen a megszólítás, tájékoztatás nem csak személyesen történhet. Az internet kiválóan alkalmas a nagyszámú megszólításra, de erről részletesebben majd később.

Vezess statisztikát, hány embernek és hogyan mutattad meg a terméket, üzletet! Tudom, hogy az adminisztráció a legkevésbé kedvelt foglalatosság, de bizony szükséges, ha nem akarod, hogy  egy általad megszólított, de tovább nem követett ismerősöddel, az üzletépítő szemináriumon találkozz más vonalában.

Változtass a módszereiden és az eredményeid is változni fognak! Nincs olyan, hogy valaki csak nemeket kap! Lehet, hogy valamit nem csinálsz jól, ezért több nemet kapsz, mint kellene, de az igen is eljön, ha nem adod fel! Évek alatt sok emberrel találkozol, közöttük lesznek, akiket érdekel az üzlet  és ezeket a termékeket keresik.

Ne feledd: Minden nem, közelebb visz az igenhez!