Szeretnél jól haladni az üzleteddel? Ne titkold el a környezetedben, hogy Te a DXN termékeit fogyasztod és elégedett vagy velük. Jó, ha tudják rólad, hogy Te nem csak fogyasztod a DXN termékeit, hanem üzletet is építesz. Hogyan tudod nem csak direkt módon, aktívan tájékoztatni a környezeted, hanem passzívan is?

Nézzünk néhány példát, amit lehet, hogy már alkalmazol, de az is lehet, hogy még eszedbe sem jutott, pedig nagyon kézenfekvő.

1. Autó matrica

Ha van autód, tehetsz rá DXN matricát. Rajta van a weboldalad címe, esetleg a telefonszámod és egy figyelemfelkeltő mondat. Néhány száz forintból megoldható, hogy mindenki lássa, mivel foglalkozol. Nem egy konkrét esetről tudok, hogy így lett valakinek komoly üzletépítő belépője.

2. Névjegy

Fontos a DXN-es névjegykártya, de ne csak legyen, hanem mindig vidd magaddal! Legyen nálad állandóan néhány darab és osztogasd.

3. Termékismertető szórólapok, termékkatalógus.

Van fodrász, kozmetikus, fogorvos, masszőr, stb. ismerősöd? Tehát olyan helyszín, ahol az emberek várakoznak, gyakran megfordulnak. Beszéld meg az ismerősöddel, hogy otthagysz néhány szórólapot, egy termékkatalógust vagy kiteszel egy plakátot a saját elérhetőségeddel.

4. Mindenütt, ahol csak lehet, kommunikálom.

Ha használod a közösségi oldalakat, a profilodnál jelenítsd meg. Csinálj egy új kávés e-mail címet és küldd el az ismerőseidnek, hogy új e-mail címed van, a jövőben levelezz erről. Légy kreatív és találd ki, hogyan mutathatod meg, minél természetesebben, hogy mivel foglalkozol. Persze, még számtalan módja van az online reklámnak…

5. Nyilvános termékfogyasztás

A leghatásosabb passzív reklám. Javaslom azonnali kipróbálását, hogy Te is megtapasztald, működik. Fogyaszd mások előtt a kávét, de ne ajánld. A munkahelyeden idd mások előtt, ha beülsz az ismerőseiddel egy kávézóba, csak kérj forró fizet. Várd meg (!) amíg megkérdezik mi ez. Csak a saját terméktapasztalatod mondd el maximum két mondatban. Pl. egy gyógynövénytartalmú, adalékanyag-mentes finom kávé, ami megszüntette a gyomorégésemet. Már csak ezt iszom. Ennyi! Ne tarts kiselőadást, csak akkor beszélj róla többet, ha kérdeznek és akkor is csak egy mondatban. Meglátod, ők is szeretnék élvezni az előnyöket és ki akarják próbálni. Mondd el, hogy csak akkor tudja megtapasztalni az előnyeit, ha megiszik legalább egy csomaggal úgy, hogy nem iszik mellette más kávét.