Nézzük, hogyan kalkulálj a bevételek területén az MLM üzletben.
Az előző blogbejegyzésben a kiadásoknál megfogalmaztam a legfontosabb szabályt: ne költekezz túl. A bevételek területén is lényeges, hogy ne tervezd felül a várható jövedelmed, kalkulálj reálisan és nem érnek csalódások.

Az MLM üzletben mindenki sikeres lehet, kivéve azt, aki feladja. Azt, hogy miért hagyják abba az emberek az MLM üzletépítést, az elsők között szerepel az az ok, hogy nem érik el az általuk elvárt jövedelemszintet rövid időn belül. Fogalmazhatnám ezt úgy is, hogy rosszul tervezik meg a bevételeiket, irreális elvárásaik vannak (mert valaki esetleg azt mondta nekik, hogy néhány hónapon belül az MLM-ben mindenki milliomos lehet, még az is aki, nem dolgozik), lelkesedésükben vagy meggondolatlanságból túlköltekeznek.

Nem egyszer találkoztam olyan esettel, hogy valaki rossz anyagi helyzetben, óriási pénzügyi mínuszban van és az MLM-en kéri számon, hogy miért nem sikerült megoldani ezeket a problémáit fél éven belül.
Rengeteg új, magát MLM-nek beállító pilótajáték jelenik meg manapság, ahol nem a terméken vagy a szolgáltatáson van a hangsúly, hanem, hogy az új belépők, különböző jogcímeken minél magasabb összegeket fizessenek be, és ezeket osztják szét a magasabb szinteken. Itt már valóban az elején sikerülhet néhány résztvevőnek nagy pénzhez hozzájutnia, de ezek a rendszerek soha nem hosszú életűek.
Jelen vannak a piacon olyan termékforgalmazó MLM hálózatok, ahol a csatlakozáskor magas értékű, sok százezer Forintos termékcsomagot kell megvásárolni, ami szintén párosulhat már az elején magasabb jövedelemmel, itt viszont a csapda az lehet, hogy a magasabb jövedelmet mindig az új belépők generálják és nem a valós fogyasztói hálózat biztosítja a stabil, egyenletes forgalmat.

Jó néhány, különböző MLM hálózatban vannak sikeres ismerőseim, akik ma már anyagilag függetlenek. Mindegyikük más háttérrel, más körülmények között kezdte az üzletépítést, más utat járt be. Egy valami közös bennük, hogy a tartós sikert nem néhány hónap alatt, hanem több év kemény munkájával érték el.
Ne higgy a mesékben! Ha valóban passzív, stabil hálózati jövedelemre vágysz, ezt csak egy olyan MLM üzlet hozhatja meg számodra, ahol a bevételedet a fogyasztók valós igényeit kielégítő, rendszeres termékfogyasztás biztosítja.

Gondolkozz hosszútávon:
Ha neked pl. 5 évvel ezelőtt valaki az alábbiakat mondja, érdekelt volna az ajánlata?
– egy olyan tevékenységet végezhetsz, amit szeretsz,
– jelentős anyagi befektetés nélkül, kizárólag a szabadidőd egy részét rászánva,
– a módszertan rendelkezésre áll, tehát nem neked kell kitalálnod a mit és hogyant,
– a jelenlegi főállásodból származó jövedelmednél pl. háromszor nagyobb stabil bevételt biztosíthat néhány éven belül.
Azt, hogy Te mennyi idő éred el a célod, csak és kizárólag a befekteted munkád mennyiségén és minőségén múlik! Az mlm-ben  megkereshető jövedelemnek nincs felső határa.

Összefoglalva, ha az anyagi ráfordításod nem haladja meg az általad vállalhatót, ha csak a szabadidőd egy részét kell feláldoznod, ha szereted ezt a munkát csinálni, nem lehet rá ok, hogy feladd, tehát sikeres lehetsz. Ilyen egyszerű!