Az a vállalkozó szellemű ember, aki lát egy halom ócskavasat, és maga előtt látja egy gyönyörű szobor elkészítését. Az a vállalkozó, aki átmegy egy lerobbant külvároson, és meglátja benne az új lakóparkot. Az a vállalkozó, aki az élet minden területén meglátja a lehetőséget.

Vállalkozónak lenni azt jelenti, hogy nyitva tartod a szemedet, és mozgásban az elmédet. Azt jelenti, hogy elég képzett vagy, elég magabiztos vagy, elég kreatív vagy és elég fegyelmezett vagy ahhoz, hogy megragadd a kínálkozó lehetőséget… a gazdasági helyezettől függetlenül.

A vállalkozó szellemű ember azt mondja: „Mielőtt cselekednél, tudj meg mindent, amit lehet!” Csináld meg a leckédet. Kutass. Készülj fel. Keresd meg a forrásokat. Tegyél meg mindent, amivel felkészülhetsz az előtted álló feladatra.

A vállalkozók mindig a jelenben látják a jövőt. A vállalkozók mindig megtalálják a módját, hogy kihasználják a helyzetet, és ne görnyedjenek a súlya alatt. És a vállalkozók nem lusták. Nem várnak arra, hogy a lehetőségek jöjjenek hozzájuk, hanem megkeresik a lehetőségeket. A vállalkozás azt jelenti, hogy mindig megtalálod a módot arra, hogy aktívan dolgozz ambícióid alapján.

A vállalkozás két dolog. Az első a kreativitás. Kreativitás kell ahhoz, hogy meglásd a helyzetet, és a saját előnyödre alakítsd. Kreativitás kell ahhoz, hogy kicsit másként lásd a világot. Kreativitás kell ahhoz, hogy másként lásd a dolgokat, hogy te is kicsit más legyél.
Ami kéz a kézben jár a vállalkozás kreativitásával, az a második követelmény: a bátorság arra, hogy kreatív légy. Bátorság kell ahhoz, hogy másként lásd a dolgokat, bátorság kell ahhoz, hogy szembe menj a tömeggel, bátorság kell a más nézőponthoz, bátorság kell ahhoz, hogy ha kell, egyedül maradj, bátorság kell ahhoz, hogy az aktivitást válaszd a tespedés helyett.

És végül, a vállalkozás nemcsak arról szól, hogy pénzt tudsz keresni. Vállalkozónak lenni azt jelenti, hogy kellemes érzéseid vannak saját magaddal kapcsolatban, hogy elég sokra tartod magad ahhoz, hogy olyan előnyöket és lehetőségeket keress, amelyek megváltoztatják a jövődet. És ha így teszel, azzal erősíted az önbizalmadat, a bátorságodat, a kreativitásodat, az önértékelésedet – vállalkozói természetedet.

Jim Rohn

 

forrás:
Jim Rohn – hírlevele
http://www.egeszsegderuje.hu/index.php/Jim-Rohn-motivacios-level-16.-Teremts-lehetoseget