Ganoderma gyógygomba

Egy csodálatos gyógynövény

A Hagyományos Kínai Gyógyászatban évezredek óta megkülönböztetett tisztelet övezi a lingzhi-t. Már a legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövénykönyvében is a legmagasabb minőségű “gyógyszerek” közt szerepel, melyek még huzamosabb ideig történő fogyasztás esetén sem okoznak mérgezést és nincs semmilyen káros mellékhatásuk. Ugyanebben a műben 6 színváltozatát írják le, melyekről mára kiderült, hogy külön gombafajok.

A vörös színű lingzhi-t a pecsétviaszgombával (Ganoderma lucidum) azonosították, mely javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.

Sikeres termesztés

A vadon növő Ganoderma nagyon ritka és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan egy-egy példányra, a gomba hatóanyagtartalma legtöbbször már közel sem optimális, emiatt hatása nehezen kiszámítható. Mivel a vadon növő példányok gyűjtése esetleges, így az ebből készült termékek minőségének standardizálása szinte lehetetlen.

1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszer Tudományi Kutató Intézetének egyik technikusa, Dr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a “spóraszétválasztó termesztési módszert” a Ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt.

A ganoderma varázslatos hatásai:

A Ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy “a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.
Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a világ minden pontján, melynek következtében – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát.

A Ganoderma igazolt gyógyhatásai

A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

– javítja az immunrendszer működését (immunmoduláns hatású),

– segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában,

– tumorellenes, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében

– májvédő,

– kemo- és radiopreventív,

– fekély ellenes,

– vírusellenes,

– magas vérnyomás ellenes,

– koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő,

– vérrögképződést gátló,

– antidiabetikus,

– antioxidáns hatású.

  Forrás: A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila.

  Tudtad?

  • az ehető gombák ideális megoldást jelenthetnek a testsúlyproblémákkal, magas vércukorszinttel küzdők számára, hisz magas rosttartalmuk mellett alacsony a kalóriatartalmuk, alacsony a glikémiás indexük.

  • az 1991-ben megtalált gleccsermúmia, a jégbe fagyott, lelőhelye alapján Ötzi névre keresztelt, több mint 5300 évvel ezelőtt élt ember többek közt pecsétviaszgombát és bükkfataplót is tartott magánál.

  • Japánban 1977-től Krestin® néven Ganoderma poliszacharidokat is tartalmazó gyógyszert hoztak forgalomba. melyet 1980 óta daganatos betegek kiegészítő kezelésében hivatalosan használnak.

  A gyógynövények királya

  Tudományos kutatások és kísérletek minden szempontból megerősítették a ganoderma pozitív hatásait, különös tekintettel vértisztító hatására:javítja a vérkeringést és a sejtek minőségét. Lehetővé teszi, hogy belsőszerveink rendeltetésszerűen működjenek, javítja a gyenge fizikai állapotot és erősíti az immunrendszert. Bizonyítottan hatékony olyan betegségek kezelésében, melyeknek kiváltó oka a rossz vérkeringés. Segít az egészség és az egészséges megjelenés megőrzésében.

  Különösen hangozhat, hogy a ganoderma kétirányú hatással rendelkezik, azaz emelheti és csökkentheti is a vérnyomást. Mivel a ganoderma harmonizálja a szervezet funkcióit, fokozza annak természetes öngyógyító képességét,erősítheti az immunrendszert.

  A Ganoderma biológiailag aktív összetevői

  Poliszacharidok: A Ganoderma lucidum gomba micéliumából, termőtestéből és spóráiból több mint 100 féle poliszacharid molekulát izoláltak. Közülük különösen a glükánok azok, amelyek biológiailag is aktívak. Helyreállítják a koleszterin szintet és immunmoduláns hatásúak, azaz támogatják az immunrendszer működését. Főleg ennek köszönhetően jöhetnek szóba a daganatos betegségek esetén alkalmazott kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére adjuvánsként (kiegészítő, támogató kezelésként).

  Proteinek, nukleotidok: Az adenozin megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, és megelőzi a vérrög képződést. Ezáltal csökkenti mindazon kórképek előfordulásának esélyét, amelyekben a vérrögképződés szerepet játszik (trombózis, embólia, infarktus, valamint stroke).

  Az adenozin trifoszfát (ATP) építőköve. Ez a molekula a sejtben az energia szállítója, vagyis a sejten belüli anyagcseréhez biztosítja a szükséges energiát. Az ATP-molekula a táplálékból származó energia legfőbb raktározója, illetve szolgáltatója az életfolyamatok számára. Ezért a megfelelő Ganoderma bevitel jótékonyan hathat energikusságunkra.

  Szerves germánium: Jelentősen növeli a vér oxigénfelvevő képességét, ezáltal optimalizálja a szervezet működését, normalizálja a vérnyomást. “Agytoniknak” is nevezik, az agy oxigénellátását is javítja. Magához köti a szervezetben felgyülemlett nehéz fémeket, majd 24 órán belül kiürül a szervezetből a megkötött nehéz fém maradványokkal együtt, ezáltal méregtelenít. A Ganoderma 800-2000 ppm germániumot tartalmaz, jóval többet, mint a ginzeng, melynek a germánium tartalma 250-300 ppm. Ennek köszönhető, hogy a Ganoderma lassítja az öregedést, valóságos életelixír.

  Triterpének: Mintegy 140 féle terpenoidot azonosítottak a Ganodermában, főleg triterpéneket. A spórákban fordulnak elő, maga a termőtest kevesebb triterpént tartalmaz. A Ganoderma keserű ízéért a különböző triterpének felelősek. A Ganoderma triterpén vegyületei segítenek a magas vérnyomás értékek helyreállításában, in vitro (laboratóriumi körülmények között) antivirális hatásúnak bizonyultak. A triterpének jótékonyan hatnak a kedélyállapotunkra is.

  DXN –  világ legnagyobb ganodermás vállalata

  A DXN Ganoderma gomba ültetvénye egy 70 hektáros területen található biofarm. Ez a legnagyobb ültetvény Malajziában, és megfelel a MS ISO 14001:2004 szabványnak, melyet a Lloyd’s Minőségbiztosítótól 2000-ben kapott oklevél tanúsít. 2007-ben Malajzia Mezőgazdasági Minisztériuma akkreditálta a DXN Lingzhi ültetvényt a Malajziai Biotervbe, tanúsítva, hogy megfelel az MS1529:2001 szabványnak és az Okleveles Bioültetvényekkel szemben támasztott követelményeknek.

  A DXN Ganodermája más, mint a piacon kínált többi Ganoderma. A DXN nem más termelőktől felvásárolt, vagy szabadon termett gombával dolgozik, hanem maga termeszti a Ganodermát a fent említett biofarmon. A Malajziában élő több mint 200 féle Ganoderma fajta közül Dr Lim, a DXN alapítója és elnöke, valamint tudós munkatársai kiválasztották azt a hatot, amelyek az emberi szervezet számára a leghatékonyabb bioaktív összetevőket tartalmazzák. Majd a 6 kiválasztott fajtából is kiválogatták a legjobb példányokat és azokat zárt, függesztett technológiával termesztették tovább. A 23 évi szelekció eredménye, hogy a DXN Ganodermája ilyen nagyon hatékony.

  A DXN “One Dragon” koncepciója

  A DXN-nél az egész folyamat – a termesztéstől, a feldolgozáson át a forgalmazásig – a DXN kezében van, szigorú minőségellenőrzés mellett. Ez biztosítja a Ganoderma és a többi termék tisztaságát, kiváló, és állandó minőségét.

  A DXN a termesztett gombát és a többi saját termesztésű alapanyagot saját gyáraiban, maga dolgozza fel. A DXN Ganoderma gombát feldolgozó gyárában a legkorszerűbb berendezésekkel és saját fejlesztésű technológiával, szigorú minőség ellenőrzés mellett dolgoznak. Ez az első Ganoderma feldolgozógyár Malajziában ami megkapta a Lloyd’s Minőségbiztosítótól az MS ISO 9001 2000 oklevelet. A legelsők között kapta meg a Good Manufactoring Practice (Jó Gyártási Gyakorlat) oklevelet a Maláj Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Gyógyszerészeti Hivatalától.

  Miért olyan értékes?

  Miben segíthet nekünk a Ganoderma gyógygomba?

  Miért olyan fontos, hogy szervezetünk rendszeresen hozzájuthasson  ezekhez a teljes értékű tápanyagokhoz?

  Erről beszél a videóban Datu dr. Lim Siow Jin a DXN alapítója.

  A Ganoderma: étrend-kiegészítő

  Kínában a hivatalos gyógyszerkönyvben szerepel a Ganoderma,  Amerikában és Európában, így Magyarországon is, étrend kiegészítőként van forgalomban, vagyis nem gyógyszer. Olyan élelmiszer, amely a hagyományos étrend kiegészítését szolgálja, és koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat valamint táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat.

  A Ganoderma 400 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Ezek a bioaktív anyagok nem közvetlenül egy-egy betegségre, vagy kórokozókra vannak hatással, hanem a méreganyagok a szervezetből való kiürülését segítik elő, és gazdag tápanyagforrásként a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatják. Ezáltal a szervezet képes egyensúlyba kerülni, és maga leküzdeni a betegséget, illetve a kórokozókat.

  Folyamatos fogyasztás esetén a Ganoderma biológiailag aktív összetevői lassítják az öregedést, segítik a szervezet kiegyensúlyozott működését, és annak megőrzését, támogatják az immunrendszer működését, normalizálják a vérnyomást, növelik a vér oxigén felvevő képességét, és segítik a betegségből lábadozó szervezet felépülését. A daganatos betegségek esetén alkalmazott kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére a Ganoderma étrend kiegészítők adjuvánsként (kiegészítő, támogató kezelésként) alkalmazhatók.

  A Ganoderma lucidum gomba fiatal és idősebb példányai részben eltérő arányban tartalmazzák az értékes, biológiailag aktív anyagokat. Ezért a DXN a 14 napos gomba micéliumából és a 90 napos gomba, spórákat is tartalmazó termőtestéből is készít Ganodermát. A két készítmény egymást kiegészíti, folyamatos, együttes alkalmazásuk ajánlott.

  Lapozd át az online füzetet még több információért!

  A DXN termékekkel a ganoderma gyógygomba összes pozitív hatását élvezheted. Akár egy finom kávéval, vagy kapszulával is hozzájuthatsz naponta ehhez a csodálatos gyógynövényhez, ami szervezetedet olyan sokrétűen támogatja. A DXN organikus étrend-kiegészítői, forróitalai megvásárolhatók a DXN Webáruházban akár azonnal, fogyasztói áron, vagy regisztráció után 20% kedvezménnyel.

  Kattints a gombra, majd a megjelenő weboldalon a Termékek címszó alatt megtalálod a webáruházat.

  Jó lenne olcsóbban vásárolni? Regisztrálás után 20% kedvezményt kaphatsz minden vásárlásodnál.