A (koreai) ginseng (Panax ginseng)

 

az ázsiai kontinens egyik legnagyobb becsben tartott gyógynövénye. Lágyszárú, évelő növény, mely a Koreai-félsziget északi és a mai Kína északkeleti részének magas hegyeiben őshonos. Az ázsiai országok közül Dél-Koreában termesztik a legnagyobb mennyiségben.A hagyományos kínai gyógyászatban a ginszeng gyökerét használják, amely az előállítás módjától függően lehet vörös vagy fehér.

Főbb hatóanyagai: 2–3% triterpénszaponin ginzenozidok0,05% illóolaj (limonén, citrál, stb. tartalommal)poliszacharidok (pl. keményítő, panaxánok, ginzenánok) poliacetilének (falcarinol, panaxinol, panaxadol, panaxatriol)peptidoglükánok (panaxan A–U), stb.

A ginszeng gyökér a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben és a 6. Európai Gyógyszerkönyvben is megtalálható, hivatalos növényi drog, melynek elismert gyógyhatásai a következők:

adaptogén (nem toxikus, emeli a szervezet ellenálló képességét a különböző stresszorokkal szemben, legyenek azok fizikai, kémiai vagy biológiai eredetűek),

regulátor (normalizálja a szervezeti funkciókat: túlműködés esetén csökkenti, alulműködés esetén fokozza a szervezet funkcióit).

A ginzeng tonizál, javítja a fizikai teljesítőképességet, a központi idegrendszert stimulálja, a testi és szellemi megterhelés következtében előálló korai kimerülés ellen hat, javítja a memóriát, fokozza a szervezet nem specifikus ellenálló képességét, fokozza a szervezetben az RNS és a fehérje szintézist, általában az anabolitikus (felépítő) folyamatokat. Hatással van a szexuális életfolyamatokra, növeli a sperma produkciót, növeli a libidót, segíti a merevedést, de nem növeli a coitus frekvenciáját.

Ajánlott napi adagja rövid ideig történő alkalmazás esetén:0,5–2,0g, hosszabb távon történő alkalmazás esetén:0,4–0,8g.

FONTOS: a fenti megállapítások a növényi drogra és nem a kávékeverékre vonatkoznak!!!

FONTOS: a ginszeng jól tolerálható, mellékhatások ritkán fordulnak elő.

A DXN Maca Vita kávé

az instant kávépor, a Maca (Lepidium meyenii) por és a  Ganoderma-kivonat mellett Ginszeng (Panax ginseng) port is tartalmaz. Finom, aromás ital, ami a mindennapi élvezet mellett rendkívüli energia többletet ad. Kíméli a vérnyomást, a gyomrot, és jelentősen szerepe van  az egészségtudatos életmódban.

 

Próbáld ki, rendeld meg most olcsóbban! Regisztráció után 20% kedvezményt kaphatsz minden egyes termék árából.

Szeretnél még olcsóbban vásárolni? Keress meg, segítek megtalálni a számodra legkedvezőbb megoldást.