Spirulina alga

A Spirulina az élőlények őse, a világ legősibb növénye, egy 3,5 milliárd éves kékes-zöld színű vízi növény, amely az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagokat tartalmaz. Némelyik ezek közül a növényi eredetű táplálékban gyakorlatilag nem találhatók.

A WHO adatai szerint is a Spirulina tápértéke nagyobb bármely más ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél, a legértékesebb és legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára. A Spirulina képes lehet visszaadni a sejtek energetikai memóriáját. Egyes orvosi kutatások és vélemények szerint az algák erősítik az immunrendszert, méregtelenítik a szervezetet, energiát szolgáltatnak, és meghosszabbíthatják az életet.

A tengeri szervezetek fogyasztása közel egyidős az emberiséggel.

A mayák már a IV. századtól ismerték, és rendkívüli, magas tápláló értéke miatt fogyasztották.

A XVI. században az aztékok mindennapi élelmei közt szerepelt.

A spanyol hódítók szerint a tavakból kihalászott zöld algából készített süteményfélét két lepény közé téve, valamint szárított formában fogyasztották.
A múlt század hatvanas éveiben európai kutatók feljegyezték, hogy a Szahara déli részén élő bennszülöttek a Csád tóból gyűjtött Spirulinát a napon megszárítják, majd főzve, vagy sütve fogyasztják.

Az élővizekben termesztett, vagy vadon termett Spirulina tisztasága, táplálóanyag tartalma nem egyenletes, hanem változó. Mivel a Spirulina jellemző tulajdonsága, hogy a vízben lévő szennyeződéseket magához köti, ezért az élővizekből gyűjtött Spirulina fogyasztása aggályos.

 

A DXN Spirulina termesztése

A DXN a laboratóriumaiban többszörösen szelektált Spirulina törzseket ellenőrzött körülmények között, tápanyagokkal dúsított, tiszta vízben, medencékben termeszti. Ezek a medencék a szabadban vannak, mivel a napfényre szükség van a jó minőségű Spirulina termesztéshez. A Spirulina alga fotoszintézist végez; a fény összegyűjtésével a magas karbonát tartalmú vízben, a széndioxidból és a vízből szőlőcukrot képes előállítani.

A termesztett Spirulina algát szárítják és kíméletesen porítják. A feldolgozás teljes körű minőség-ellenőrzés mellett, a DXN saját GMP (Good Manufacturing Practice – Helyes Gyártási Gyakorlat) minősítésű gyárában történik. Ez biztosítja a DXN Spirulina kiváló minőségét, és magas biológiailag aktív hatóanyag tartalmát.

A Spirulina: étrend kiegészítő

A Spirulina olyan élelmiszer, amely a hagyományos étrend kiegészítését szolgálja, és koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat, valamint táplálkozási, illetve élettani hatással rendelkező anyagokat. A Spirulina 2-300 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Ezek a bioaktív anyagok nem közvetlenül egy-egy betegségre, vagy kórokozókra vannak hatással, hanem elősegítik a méreganyagok kiürülését a szervezetből, másrészt gazdag tápanyagforrásként a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatják. Ezáltal a szervezet képes egyensúlyba kerülni, és ezt az állapotot fenntartani.

A vese kiválasztó, méregtelenítő tevékenységének biztosítása érdekében a Spirulina fogyasztással párhuzamosan megfelelő mennyiségű víz bevitele szükséges.

1 g Spirulina tápláló anyag tartalma 1 kg zöldségének felel meg, ráadásul lágy, vékony sejtfala miatt, könnyebben emészthető, mint a zöldségek. A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek előszeretettel „superfood”, azaz „szuper élelmiszer” jelzővel illetik.

Közismert, hogy a Spirulina a NASA űrhajósainak étrendjében is szerepel. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO, gyermekek és felnőttek számára is biztonságos, tápláló élelmiszerként javasolja a Spirulina fogyasztását.

A Spirulina bőséges tápanyagforrás, esszenciális aminosavakban gazdag. Ezért fogyasztása csökkenti az éhségérzetet, elősegíti az egészséges testsúly kialakulását.

A Spirulina biológiailag aktív hatóanyagai

A Spirulina az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz; vitaminokat, ásványi anyagokat, és mikroelemeket, antioxidánsokat, valamint fehérjéket és aminosavakat. Köztük esszenciális aminosavakat is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért azokat a táplálékkal szükséges felvenni. Említésre méltó a Spirulina igen magas, 50 százalékos fehérjetartalma (szárított állapotban majdnem 60 százalék), valamint omega 3 és omega 6 zsírsav-, valamint klorofill tartalma.

A Spirulina biológiailag aktív hatóanyagai:

18 féle aminosav, benne valamennyi esszenciális aminosav,

vitaminok; B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, béta-karotin.

ásványi anyagok;

mikroelemek;

pigmentek; fikocianin, klorofill,

nagy molekulasúlyú poliszacharidok,

szulfolipidek,

zsírsavak; omega 3, és omega 6

A Spirulina minden korosztály számára ideális étrend-kiegészítő. Biológiailag aktív összetevői fontos szerepet töltenek be az immunrendszer megfelelő működésében, a méregtelenítésben, a vérnyomás szabályozásában, a vérképzésben, és az anyagforgalomban.

A poliszacharidok, a fikocianin és a béta-karotin támogatják az immunrendszer működését. Fokozódik a csontvelő aktivitása, megnő a makrofágok és a T-limfociták száma, aktívabban és nagyobb számban pusztítják el a kórokozókat. A vörösvértestek száma is emelkedik, ez segíti a sejtek oxigénhez jutását, és természetes működését.

A fikocianin gyulladáscsökkentő, és fájdalomcsillapító hatású.

A klorofill méregtelenítő hatású, segíti a sejtek regenerálódását, lassítja az öregedést.

Az omega 3 csökkenti a káros koleszterin szintet. Gátolja a vérlemezkék összetapadását, ezzel megelőzi a vérrögképződést. Ezáltal csökkenti mindazon kórképek előfordulásának esélyét, amelyekben a vérrögképződés szerepet játszik (trombózis, embólia, infarktus, valamint stroke).

A Spirulina aktív hatóanyagai együttesen kedvezően befolyásolják a leromlott, rossz fizikai állapotban lévő szervezet regenerációját, valamint a szervezet kiegyensúlyozott működését, a jó közérzet fenntartását.

 

Van-e ellenjavallata?

A Spirulinát a természeti népek évszázadok óta élelmiszerként fogyasztják. A fogyasztásából eredő mellékhatást, vagy egészségre káros tüneteket nem figyeltek meg. Ez egybevág az Egészségügyi Világszervezet, a WHO véleményével, mely szerint fogyasztása minden korosztály számára ajánlott.

 

A Spirulina és a Ganoderma kombinációja

A Ganodermában 400 féle, a Spirulinában 2-300 féle, a kettőben együtt 6-700 féle bioaktív tápanyag van. A Spirulina és a Ganoderma biológiailag aktív anyagai kiegészítik egymást. A Ganodermában és a Spirulinában eltérő poliszacharidok fordulnak elő, valamennyi hatékonyan támogatja az immunrendszert. A Ganoderma alacsonyabb fehérjetartalmát, és omega 3 zsírsav hiányát, a Spirulina magas fehérje-, és aminosav koncentrációja, valamint omega 3 zsírsav tartalma harmonikusan kiegészíti. A kettő együttes fogyasztása a szükséges tápanyagok széles spektrumát biztosítja az emberi szervezet számára.

 

Lapozd át a Spirulina füzetet, így megtudhatod, milyen szerepe van a Spirulinának a sportolók diétájában, hogyan segít a súlycsökkentésben, milyen hatása van a szervezetünk enzim-rendszerére.

Miért kimagasló a DXN Spirulina minősége?

a) A DXN kiváló minőségű Spirulina törzseket választ ki

b) Organikus farmon termeszti, tiszta medencékben

c) Teljes körű minőségirányítási rendszert alakított ki a termesztés megkezdésétől kezdve a késztermékig

d) GMP tanúsítvánnyal rendelkező gyárban készül, melynek saját, csúcsfelszerelésű laboratóriuma van

e) Fejlett technológiát használ a tápanyagok megőrzéséért

f) Kémiai adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes!

g) 100%-ban növényi termék

h) HALAL tanúsítvánnyal rendelkezik

i) A szervezet számára könnyen emészthető és felszívódó

j) Minden korosztálynak megfelelő, akár hosszú távú fogyasztásra is

k) Különösen könnyen fogyasztható

 

Datu Dr. Lim Siow Jin a gyártó cég elnöke beszél arról, milyen jelentősége van a mindennapi életünkben a Spirulinának és a Ganodermának


A DXN Spirulina lett a legjobb táplálékkiegészítő és a “Brand of the Year Award 2010” díjat nyerte el, melyet Yousuf Raza Gilani, Pakisztán Miniszterelnöke adott át.

Tudtad?
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA az űrhajósok számára ajánlott élelmiszerek közé sorolta a Spirulinát.

Száz százalékban lúgos kémhatású, kiválóan alkalmas a szervezet elsavasodásának a megakadályozására. Ganodermával együtt alkalmazva hatványozottan lúgosít.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint jelenleg nem ismerünk tápanyagokban gazdagabb élelmiszert, sőt, még mesterségesen sem sikerült előállítani olyan terméket, mely értékesebb hatóanyagokat tartalmazna.

 

A Spirulina alga megvásárolható a DXN Webáruházban

Kattints a gombra, majd a megjelenő weboldal jobb felső sarkában levő ikonra. A Termékek címszó alatt megjelenik a webáruház.

Jó lenne olcsóbban vásárolni? DXN-tagként Te is megteheted. Regisztrálás után 20% kedvezményt kaphatsz minden vásárlásodnál.